9altitudes groeit door met Econocap

20 september 2021 – 9altitudes versterkt zijn PTC-positie met een nieuwe overname in Denemarken. Econocap Denmark treedt toe tot de 9altitudes groep. Samen met Optimate en Bredana Solutions – twee andere leden in Denemarken – worden zij het kloppende hart van 9altitudes in Denemarken. 9altitudes Denemarken levert digitale projecten in ERP, CRM, PLM, IOT, BI, DMS en CAD.

Een perfecte pasvorm

Denemarken is een groeimarkt voor 9altitudes. De samenwerking met Econocap Denmark past perfect binnen de strategie van de groep. De 9altitudes-groep staat voor solide industriekennis met een duidelijke nadruk op productie. Deze overname versterkt het PTC-aanbod in Europa.9altitudes selecteert zorgvuldig bewezen platformen van wereldklasse als basis voor zijn oplossingen. PTC vult de op Microsoft gebaseerde oplossingen van 9altitudes aan door engineering- en productieoplossingen met elkaar te verbinden om end-to-end procesautomatisering over meerdere afdelingen mogelijk te maken.

“We hebben altijd sterk geloofd in het aanbod van PTC. We zijn 10 jaar geleden met PTC gaan samenwerken omdat PTC het gat vulde om een end-to-end oplossing te bieden aan productiebedrijven. We zijn trots op de talrijke succesvolle PTC-implementaties die onze klanten vandaag bedienen in België, Nederland en Frankrijk. Ik ben persoonlijk vereerd om Econocap, een toppartner van PTC in Denemarken, te verwelkomen in de 9altitudes-familie en van elkaar te blijven leren.” – Filip Bossuyt, CEO 9altitudes

Over 9altitudes

9altitudes automatiseert bedrijfsprocessen en levert extra toegevoegde waarde dankzij zijn duidelijke sectorkennis en unieke methodologie die een versnelde go live mogelijk maakt. Ze treden op als vertrouwde adviseur voor digitale implementatieprocessen, digitale transformatie-uitdagingen en digitale innovatie-initiatieven. 9altitudes zorgt ervoor dat de klant door de bomen het bos ziet en technologie gebruikt om een verschil te maken, niet alleen vandaag maar ook morgen.Met de overname van Econocap Denmark versterkt 9altitudes opnieuw zijn groeiambities. De build & buy strategie van de internationale investeringsmaatschappij Waterland wordt door 9altitudes succesvol vertaald naar een Europees platform voor ondernemerschap waar maximale digitale meerwaarde wordt gecreëerd door middel van wederzijdse kruisbestuiving.

De juiste technologie, in actie gezet

Met 400+ klanten is Econocap Denemarken een echte expert in PLM, Industriële IoT-oplossingen, Augmented Reality en CAD-oplossingen via PTC Windchill, ThingWorx, Vuforia, Creo en Onshape.Econocap heeft 2 kantoren in Denemarken en behoort tot de lijst van top PTC-partners. Het team streeft naar vlekkeloze implementaties die voldoen aan de eisen van de klant in nauwe samenwerking met de relevante stakeholders.Daarnaast begrijpen ze ook het belang van gebruikersadoptie. Econocap ondersteunt haar klanten door middel van training en hotline assistentie. Dit stelt hen in staat om de dagelijkse behoeften van de eindgebruikers te ontmoeten en te begrijpen.

Een vertrouwde adviseur die verder gaat dan technologie

Econocap heeft 20 jaar ervaring op het gebied van productontwikkeling en productie. Dit vormt een aanvulling op de bestaande kennis binnen de groep in Denemarken. 9altitudes heeft een duidelijke visie op het uitwisselen van ervaring, zodat de organisaties binnen de 9altitudes-familie elkaar versterken. De 9altitudes-gemeenschap van eindgebruikers in de productie profiteert allemaal van die expertise. Technologie evolueert voortdurend en het vergt diepgaand inzicht in de business om beide werelden te laten samenkomen.

“Onze consultants hebben allemaal in de industrie gewerkt, dus ze begrijpen waar onze klanten het over hebben, en kunnen hen het beste advies geven dat er is om ervoor te zorgen dat ze echte bedrijfswaarde realiseren uit hun investering in PTC-software en onze diensten.” – Bo Rixen, Econocap Denemarken

“Voor ons komt het allemaal neer op vertrouwen, een gedeeld doel en waarden, de succesvolle implementatie van het project, en het 100% begrijpen van uw business. Dat is wat resultaten oplevert en waarde toevoegt aan de organisatie van onze klant.” – René Frokjaer, Managing Director 9altitudes Denemarken

Ambitieuze doelen

Met de komst van Econocap Denmark genereert de groep een geconsolideerde omzet van ruwweg 85 miljoen euro en verenigt bijna 500 medewerkers verspreid over 5 landen. Hiermee bevestigt 9altitudes opnieuw zijn doel om een toonaangevende Europese Digital Transformation partner te worden. De groep heeft de ambitie om verder te groeien naar een omzet van 150 miljoen euro in de komende 3 jaar door zowel organische groei als verdere overnames.


Wij werken samen met:

Software Solutions

Jansen Poultry Equipment

Bekijk dit project
Software Solutions

Geelen Counterflow

Bekijk dit project
Software Solutions
Software Solutions

Koninklijke Ten Cate

Bekijk dit project
Software ICT