Cloud Oplossingen

Overal ziet u het, hoort u het en leest u het. We gaan in de cloud werken, we werken in de cloud en de cloud is de toekomst. Maar wat is cloud computing nu precies? Cloud computing is simpelweg het leveren van services (zoals servers, backup, telefonie, software, netwerkfuncties etc.) via het internet, oftewel de cloud.

De cloud is geen standaardoplossing die geschikt is voor alle soorten organisaties. Integendeel. Er zijn veel verschillende soorten cloud oplossingen op de markt met ieder hun eigen voordelen..

Altijd & overal werken

Of u nog op kantoor, thuis of onderweg wilt werken, met cloud computing heeft u altijd en overal toegang tot uw eigen online bureaublad. Hierdoor is flexwerken nog nooit zo makkelijk geweest.

Besparen op uw ICT kosten

Harde schijven en servers kunnen de deur uit, want voor cloud computing volstaat slechts een internetverbinding. Daarnaast wordt er flink bespaard op software licenties en ondersteunend IT-personeel en zijn grote investeringen niet nodig.

Al uw gegevens veilig in de cloud

Mocht uw computer vastlopen of verloren gaan in een brand, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over uw bestanden. Al uw gegevens staan namelijk veilig in de cloud. Daarnaast is ook een tekort aan opslagruimte verleden tijd, omdat u betaald naar gebruik en dit aangepast kan worden naar u benodigde wensen.

Flexibiliteit

Wanneer je digitale activiteiten in korte tijd explosief groeien of juist krimpen, zit je niet met een tekort of overschot aan servers. Immers, je hoeft enkel je abonnement aan te passen. Dat scheelt fysieke ruimte en opstartkosten, naast natuurlijk de onderhoudskosten. De cloud is dus net als met stroom, je betaalt naar verbruik.

Software ICT